Joutsenmerkki

Ympäristöystävällinen poltto ja tuotanto ovat meille tärkeitä. Siksi kaikki Aduro-uunit on varustettu pohjoismaisella joutsen-ympäristömerkillä. Merkki takaa, että tuotteet ovat markkinoitten ympäristöystävällisimpiä.

Tiukat vaatimukset

Aduro-takkauunien hiukkaspäästöt ovat erittäin alhaiset sekä korkealla että alhaisella teholla poltettaessa ja alittavat joutsenmerkin vaatimukset. Aduro-takkauunien hiukkaspäästöt ovat alle 5 g hiukkasia polttopuukiloa kohden (kuivapaino). Vanhempien uunien hiukkaspäästöt voivat olla jopa 50-80 g hiukkasia polttopuukiloa kohden. Väärä käyttö lisää myös hiukkaspäästöjä. Aduron joutsenmerkitty takkauuni ottaa huomioon sinut, perheesi ja ympäristön.

Joutsenmerkin ympäristövaatimukset eivät koske pelkästään hiukkaspäästöjä. Tulisijan tulee myös polttaa tehokkaasti, ohjekirjan tulee opastaa oikeaan käyttöön, ja itse tulisijan valmistukselle on myös asetettu tiukat vaatimukset. Voit nauttia joutsenmerkityn tulisijan liekkien lämmöstä ilman haitallisia ympäristövaikutuksia.  

 

Hiilidioksidineutraali poltto

Aduro-takkauunin avulla suojelet ympäristöä ja estät ilmaston lämpenemistä. Polttopuilla lämmittäminen on hiilidioksidineutraali lämmitysmuoto. Kasvava puu varastoi yhtä paljon hiilidioksidia kuin poltossa vapautuu. Takkauuni on järkevä ja viihtyisyyttä luova lämmitysmuoto.

Polta järkevästi

  1. Käytä puhdasta ja kuivaa polttopuuta
  2. Riittävästi ilmaa
  3. Vähän polttopuita kerrallaan
  4. Mene ulos - savun tulisi olla lähes näkymätöntä