Takkauunin huolto

Tiivisteet

Luukun ja tuhkalaatikon hopeanvärinen tiivistenaru tulee tarkistaa säännöllisesti. Tiivisteet pitää vaihtaa, jos ne eivät ole tiiviitä.

Lasin puhdistus

Märät polttopuut voivat aikaansaada nokiläikkiä lasiin. Noki on helppo poistaa kostealla rievulla, jonka kastat kylmään tuhkaan. 

Tulipesä

Tulipesän keltaiset levyt kuluvat käytössä. Ne tulee vaihtaa, jos niihin ilmaantuu yli 0,5 cm levyisiä halkeamia. Levyjen kestävyys riippuu uunin käytöstä. Levyjä on saatavilla varaosina, ja voit itse vaihtaa kuluneet levyt. Kysy lisätietoja takkauunikauppiaaltasi.

Tyhjennä tuhkalaatikko ennen kuin se on kukkuroillaan. Jätä aina tulipesän pohjalle tuhkakerros, sillä se toimii eristeenä ja helpottaa sytyttämistä.

Takkauunin puhdistaminen

Helpoin tapa puhdistaa takkauuni on käyttää pölynimurin pientä suutinta jossa on pehmeä harja. Voit myös puhdistaa uunin kuivalla, pehmeällä rievulla. à„lä käytä alkoholia tai muita liuottimia, sillä ne irrottavat maalin. 

Pinnan korjaaminen

Jos takkauunin pintaan tulee naarmuja tai muita kulumisen merkkejä, ne on helpointa korjata alkuperäisellä Senotherm®-lakalla. Lakkaa on saatavilla mustana ja harmaana spraypullossa. 

Vuolukivipinta voidaan puhdistaa astianpesuaineella ja jäykällä harjalla. 

Muista antaa takkauunin jäähtyä kunnolla ennen kuin puhdistat sen.