Eurooppalaisen ympäristöpalkinnon voittaja 2018

Aduro A / S vastaanotti maanantaina 18. kesäkuuta 2018 arvostetun European Business Award for the Environment -palkinnon luokassa ”Kestävät tuotteet ja palvelut”. Palkinto jaetaan yhteistyössä Tanskan Insinööriliiton ja Ympäristö- ja elintarvikeministeriön kanssa. Palkinto myönnettiin innovatiivisesta ja kestävästä Aduro Hybrid -tuotteesta.

Toimitusjohtaja Christian Skovbo iloitsee palkinnosta: ”Näin arvostetun palkinnon voittaminen on suuri kunnia. Olemme tehneet paljon työtä kehittääksemme tuotteen, joka eliminoi puulämmitteisen takkauunin haittapuolet ja samalla vastaa juuri niihin toiveisiin, joita kuluttajilla on puulämmitteiseltä takkauunilta.

Viihtyisyys ja käytännöllisyys yhdessä paketissa
Aduro Hybrid on takkauuni, jossa yhdistyvät ympäristöystävällinen pellettilämmitys ja takkatulen tunnelma. Voit nauttia liekkien loimusta, kun poltat takkauunissa puita. Pelletti puolestaan on erinomainen vaihtoehto silloin, kun haluat esimerkiksi lämmittää yön yli, koska takkauuni huolehtii itse pellettien annostelusta. Aduro Hybrid vähentää myös päästöjä huomattavasti jopa parhaisiin takkauuneihin verrattuna. Pellettikäytössä CO-päästöt vähenevät 97 %, OGC-päästöt vähenevät 91 % ja hiukkaspäästöt vähenevät 59 %.

Lisäksi hybriditakkauunin käyttö käy kätevästi sovelluksen kautta. Sovelluksen avulla voit sytyttää tulet myös ollessasi kodin ulkopuolella, säätää lämpötilan haluamallesi tasolle ja seurata palamisprosessia. Sovellus auttaa saamaan parhaan hyödyn irti takkauunista ja ylläpitämään sen hyviä ympäristöominaisuuksia.

Ainutlaatuinen kolmen kauppa
Aduro Hybridin luomisessa haluttiin hyödyntää uutta ja erilaista teknologiaa, minkä vuoksi Christian Skovbo kutsui eri alojen ammattilaiset kehittämään takkauunia yhdessä Aduron kanssa. Tanskalainen pellettiuunien valmistaja NBE tarjosi pellettipolttoa koskevaa tietotaitoa, Aduro itse hyödynsi ympäristöystävällisten takkauunien tuntemustaan ja muotoilija Casper Stormin osuudeksi jäi takkauunin virtaviivainen pohjoismainen design.

”Olemme ottaneet valtavan innovatiivisen loikan. Tuotteen kehitystyössä innovaatiot seurasivat toisiaan”, sanoo Christian Skovbo.

Hybriditakkauuni valtaa alaa kansainvälisillä markkinoilla, ja koska Euroopassa on peräti 55 miljoonaa tulisijaa, Aduro odottaa suurta kysyntää.

Euroopanmestari ympäristöystävällisyydessä 
EU:n ympäristöpalkinto antaa tunnustusta Euroopan ympäristötietoisimmille yrityksille, ja sen tarkoituksena on edistää innovatiivisia ja kestäviä käytäntöjä. Palkinnot jaetaan joka toinen vuosi neljässä eri palkintoluokassa: ”ympäristöjohtaminen”, ”kestävät tuotteet ja palvelut”, ”kestävät prosessit” ja ”kansainvälinen yhteistyö”.