Flow Kit Aduro 9 -sarjaan

Takan parhaan mahdollisen toiminnan takaamiseksi tulee hormissa olla hyvä veto. Veto on takan toiminnan moottori! Vedon synty perustuu hormissa olevan ilman/savun ja ulkolämpötilan väliseen lämpötilaeroon. Osansa vedon syntymiseen on myös tuulella, joka voi joko vahvistaa tai heikentää vetoa paikallisista olosuhteista riippuen. Ratkaiseva tekijä tuulen vaikutuksen voimakkuuteen on savupiipun korkeus.

Nykyaikaisten takkojen tuottama savu on viileämpää kuin vanhojen takkojen. Jotta puusta saataisiin kaikki lämpöteho irti, on uudet takat suunniteltu niin, että kaikki mahdollinen lämpö suunnataan sisätiloihin eikä savupiipun kautta “harakoille”. Tämä asettaa aikaisempaa suurempia vaatimuksia vedolle, koska savun lämpötila hormissa on matalampi. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, ja monet kokevatkin, että vanha hormi ja uudenaikainen takka eivät toimi optimaalisesti yhdessä. Ongelma on yleinen etenkin takoissa, joissa on paljon lasipintaa ja korkealla sijaitseva tulipesä, sillä niiden tuottama savu viilennetään hyvin pienessä tilassa takan kiertoilmasysteemissä.

Ratkaisuksi näihin veto-ongelmiin Aduro on kehittänyt Aduro 9 Flow -lisävarustesetin, joka sopii Aduro 9 -sarjan kevyttakkoihin. Setin avulla takan saa säädettyä tuottamaan kuumempaa savua, mikä parantaa vetoa. Aduro 9 Flow -setillä varustettu takka polttaa puuta yhtä puhtaasti, eikä setin asennus vaikuta takan ulkonäköön. Savun korkeamman lämpötilan vuoksi takan hyötysuhde laskee 81,5 %:sta 74 %:iin. Aduro 9 Flow’lla varustettu takka käyttää siis osan puun energiasta vedon parantamiseen hormissa.

Aduro 9 Flow Kit sisältää:

  • 1 x savunohjauslevy
  • 1 x lämpökilpi takan taakse asennettavaksi (älä käytä malleissa Aduro 9.3, 9.3 Lux, 9.4, 9.5, 9.5 Lux & 9.7)
  • uusi tyyppikilpi

Osta Aduro 9 Flow Kit verkkokaupastamme

Voit ostaa Flow Kit -setin suoraan verkkokaupastamme. Huomaa, että saatavana on kaksi eri mallia:

Tuotenumero 53318: Takoille, joissa on pulteilla kiinnitetty metallinen savunohjauslevy.

OSTA TUOTE TÄÄLTÄ

KÄYTTÖOHJE

Tuotenumero: 53318ER: Takoille, joissa on kannakkeiden varassa lepäävä metallinen savunohjauslevy.

OSTA TUOTE TÄÄLTÄ

KÄYTTÖOHJE

 

TOP