Otamme vastuun ja välitämme ympäristöstä

Monelle suomalaiselle perheelle puiden polttaminen on olennainen osa arkea. Se muodostaa tärkeän osan Euroopan energiainfrastruktuurista ja kulttuuriperinnöstämme. Valitettavasti takkauunista on tullut kiistanalainen hahmo keskusteltaessa ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä. Me Adurolla uskomme, että on mahdollista yhdistää takkauunin mukavuus ja tunnelmallisuus vastuulliseen toimintaan planeettamme puolesta. Voit lukea alta lisää ympäristöhankkeistamme.

Takkauunimme täyttävät nykyiset standardit ja lain vaatimukset

Takkauunien valmistajana velvollisuutemme on varmistaa, että tuotteemme täyttävät nykyiset standardit ja lain vaatimukset. Kaikki takkauunimme täyttävät tiukimmat ympäristöstandardit Euroopassa, mukaan lukien eurooppalaisen Ecodesign-ympäristödirektiivin. Lisäksi suurimmalla osalla takkauuneistamme on pohjoismainen joutsenmerkki. Voit lukea lisää ympäristödirektiiveistä täältä.

Aduro Hybrid voitti European Business Award for the Environment -palkinnon

Vuonna 2018 Aduro palkittiin arvostetulla European Business Award for the Environment -palkinnolla kansallisella tasolla. Palkinto myönnettiin innovatiiviselle Aduro Hybrid -tuotteelle ”Sustainable products and services” -kategoriassa, koska Aduro Hybrid vähentää merkittävästi päästöjä jopa parhaisiin takkauuneihin verrattuna. Lue lisää Aduro Hybridistä täältä.

Hiilineutraali polttaminen?

Puun polttaminen on 97-prosenttisesti hiilineutraalia ja voi toimia tärkeänä siirtymäteknologiana. Polttoaineena käytettävä puu tulee usein pensasaidoista, puutarhasta ja puun tuotannon jäännöstuotteista. Nämä jäännöstuotteet olisivat muutoin vapauttaneet hiilidioksidia hajoamisen kautta, mutta kun ne poltetaan takkauunissa, niiden potentiaalia hyödynnetään öljyn ja kaasun korvaamiseksi. Lue lisää täältä.

Minimaaliset hiukkaspäästöt

Kun sytytät tulen takkauuniin, siitä syntyy hiukkaspäästöjä, mutta modernin takkauunin ja kunnollisen polttamisen ansiosta voit vähentää näitä hiukkaspäästöjä merkittävästi. Nykyisin modernit hybridiuunit, jotka on varustettu uusimmalla teknologialla, tuottavat 80–90 % vähemmän savua kuin vanhemmat versionsa. Takkauuneissa luku on 70 %. Jos haluat välittää ympäristöstä ja nauttia edelleen elävästä tulesta, kannattaa korvata vanha takkauuni uudella. Ja jos valitset automaatiolla varustetun takkauunin, jossa voit automaattisesti säädellä ilmaa ja savua, voit päästä vielä puhtaampaan palamiseen ja säästää puun kulutuksesta.

Varmistamme puiden ja metsien kasvun

Metsät ovat tärkeä työkaluja hiilijalanjälkemme vähentämisessä, ja siksi investoimme suuriin vastuullisesti hoidettuihin metsäalueisiin Liettuassa. Odotamme kasvattavamme vuosittain puita määrän, joka vastaa noin 10 000 Aduro-takkauunin kulutusta. Lue lisää projektista täältä.