Aduro-tronic-automatiikka

Minimaalinen vaiva – parempi palaminen

Hyvän polton saavuttamiseksi polttokammioon pääsevää ilmaa on tarkkailtava huolellisesti (n. ½ minuutin välein) aina lisättäessä puita tuleen, mutta käytännössä palamisen tarkkaileminen näin huolellisesti on manuaalisesti vaikeaa. Patentoidun Aduro-tronic-automaattivalvonnan avulla ensi-ilmantuloa säädellään automaattisesti, joten sinun ei tarvitse säädellä palamista - sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin panna kuivia puita pesään, sytyttää tuli, ja aktivoida automatiikka. Tämä merkitsee vähemmän työtä ja parempaa polttoa.Testit ovat osoittaneet, että Aduro-tronicilla varustettu Aduro 1 -takkauuni poltttaa lähes 40 % vähemmän puuta tunnissa kuin sama takkauuni väärin säädetyllä pellillä. 

Parempi polttoainetalous ja palaminen

Danish Environmental Researchin mittaukset asuinalueilla osoittavat, että osaa takkauuneista ei käytetä oikein, minkä vuoksi savuun vapautuu suurempi määrä hiukkasia. Väärin käytetty takkauuni myös kuluttaa huomattavasti enemmän puuta.

Aduro-tronic-automatiikan edut

  • Parempi käyttömukavuus
  • Edullisempi lämmitys - polttopuitten kulutus vähenee jopa 40 % (huomaa, että säästö riippuu siitä, käytätkö takkauunia oikein)
  • Optimoitu palaminen - vähemmän hiukkaspäästöjä, pienempi polttopuitten kulutus
  • Yksinkertainen mutta tehokas automatiikka

Kaikissa Aduro-takkauuneissa ja -hybridiuuneissa on Aduro-tronic vakiona.

Miten tärkeä Aduro-tronic on?

Vastaus riippuu siitä, miten hyvin käytät takkauunia ja kuinka usein säätelet ilmaa. Jos käytät jo takkauunia oikein – eli käyttämällä peltiä siten, että ilmaa säädetään puolen minuutin välein ensimmäisen 6 minuutin aikana kunkin uudelleensytyttämisen jälkeen – säästät 0 % Aduro-tronicin käytöllä. Jos taas käytät takkauunia siten, että ensisijainen pelti on täysin auki koko sytyttämisen ajan, voit säästää 40 % ottamalla Aduro-tronicin käyttöön. Siksi säästöt ovat jopa 40 % sen mukaan, miten usein ja hyvin säädät peltiä.

Testataksemme Aduro-tronic-automaattivalvontaa testasimme kaksi takkauunia. Aduro 1 oli testijaksolle valittu takkauuni. Toisessa takkauunissa ei ollut Aduro-Tronic-automatiikkaa, ja toisessa oli Aduro-Tronic-automatiikka. Testi osoittaa selkeästi, että Aduro 1, jossa on väärin säädetty pelti, polttaa jopa 40 % enemmän puuta tunnissa kuin sama takkauuni Aduro-tronic-automatiikalla varustettuna. Samalla hiukkaspäästöt ovat noin 3–5 kertaa korkeammat tunnissa, kun takkauunia poltetaan jatkuvasti pelti auki.

Automaattisen Aduro-tronic-hallinnan testi

Testin tarkoituksena oli nähdä, onko automaattisella Aduro-tronic-hallinnalla vaikutusta palamiseen, polttopuun kulutukseen ja hiukkaspäästöihin sekä tarkastella, voisiko tämä johtaa puhtaampaan ja siten vähemmän saastuttavaan palamiseen.

Testit tehtiin 1 kuukauden jaksolla täysin samoilla olosuhteilla molemmille takkauuneille. Tällä ajanjaksolla molempia uuneja poltettiin 7 tuntia päivässä, 4 päivää viikossa. Joka aamu sytytettiin tuli molempiin takkauuneihin käyttöohjeiden mukaan. Heti kun tulipesän pohjalle muodostui hiilikerros, takkauuniin laitettiin uusia puita, jotka sytytettiin uudelleen. Joka aamu sytytettiin tuli molempiin takkauuneihin käyttöohjeiden mukaan. Aduro-tronic-laite aktivoitiin takkauunissa, johon se oli asennettu. Ilman automaattista Aduro-tronic-laitetta olevassa takkauunissa ensisijainen ilmansyöttö avattiin ja pidettiin avoimena koko testin ajan. (Tämä tarkoittaa, että takkauunia ei säädetty oikein, mitä tapahtuu paljon useimmissa kotitalouksissa.)

Johtopäätös

Johtopäätöksemme on, että Aduro 1 -takkauunissa, johon on asennettu automaattinen Aduro-tronic-ohjaus, on parempi ja puhtaampi palaminen kuin Aduro 1 -takkauunissa ilman Aduro-tronicia.

Kahden takkauunin testissä käytettyjen polttopuiden määrä laskettiin, jotta voitiin näyttää normaalin 5 kuukauden lämmityskauden aikana käytettyjen polttopuiden kokonaismäärä (kuukauden määrä kerrottuna viidellä).

Laskelma osoittaa, että ilman Aduro-tronicia olevassa takkauunissa käytettyjen polttopuiden määrä on 728 kg, kun taas automaattisella Aduro-tronic-laitteella varustetussa uunissa kulutus lämmityskauden aikana on vain 416 kg. Tämä tarkoittaa, että polttopuiden määrä automaattisella Aduro-tronic-laitteella varustetussa takkauunissa on 40 % vähemmän tuntia kohden verrattuna kulutukseen ilman Aduro-tronicia olevassa takkauunissa, jota poltetaan jatkuvasti avoimella ensisijaisella ilmansyötöllä.

Jos käytät takkauunia manuaalisesti ja samalla täydellisesti, tämä käsittää pellin käytön noin ½ minuutin välein 6 ensimmäisen minuutin ajan sytytyksestä. Säästöt ovat silloin 0 %. Siksi säästöt ovat jopa 40 % sen mukaan, miten usein ja hyvin säädät peltejä. Kokemus asiakasanalyyseista ja tanskalaisen DMU:n tutkimuksista osoittaa, että monet asiakkaat eivät käytä takkauunia täydellisesti – ja käytännössä on vaikea saada samat tulokset kuin testilaboratoriossa.

Aduro-tronicilla varustetun takkauunin haitallisten hiukkasten päästöt ovat 1/6 verrattuna sellaisen takkauunin päästöihin, jossa ei ole Aduro-tronic-laitetta, ja jota poltetaan jatkuvasti avoimella ensisijaisella ilmansyötöllä.

Hyvän palamisen saamiseksi tulipesän ilmaa on säädeltävä erittäin tarkkaan (noin ½ minuutin välein) aina puita lisättäessä. Aduro-tronicilla tämä tapahtuu automaattisesti, joten sinun ei tarvitse tehdä tätä manuaalisesti. Tämä tarkoittaa vähemmän työtä ja parempaa palamista.

TOP