Aduro-tronic-automatiikka

Minimaalinen vaiva – parempi palaminen

Hyvän polton saavuttamiseksi polttokammioon pääsevää ilmaa on tarkkailtava huolellisesti (n. ½ minuutin välein) aina lisättäessä puita tuleen, mutta käytännössä palamisen tarkkaileminen näin huolellisesti on manuaalisesti vaikeaa. Patentoidun Aduro-tronic-automaattivalvonnan avulla ensi-ilmantuloa säädellään automaattisesti, joten sinun ei tarvitse säädellä palamista - sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin panna kuivia puita pesään, sytyttää tuli, ja aktivoida automatiikka. Tämä merkitsee vähemmän työtä ja parempaa polttoa.Testit ovat osoittaneet, että Aduro-tronicilla varustettu Aduro 1 -takkauuni poltttaa lähes 40 % vähemmän puuta tunnissa kuin sama takkauuni väärin säädetyllä pellillä. 

Parempi polttoainetalous ja palaminen

Danish Environmental Researchin mittaukset asuinalueilla osoittavat, että osaa takkauuneista ei käytetä oikein, minkä vuoksi savuun vapautuu suurempi määrä hiukkasia. Väärin käytetty takkauuni myös kuluttaa huomattavasti enemmän puuta.

Aduro-tronic-automatiikan edut

  • Parempi käyttömukavuus
  • Edullisempi lämmitys - polttopuitten kulutus vähenee jopa 40 % (huomaa, että säästö riippuu siitä, käytätkö takkauunia oikein)
  • Optimoitu palaminen - vähemmän hiukkaspäästöjä, pienempi polttopuitten kulutus
  • Yksinkertainen mutta tehokas automatiikka

Kaikissa Aduro-takkauuneissa ja -hybridiuuneissa on Aduro-tronic vakiona.

Miten tärkeä Aduro-tronic on?

Vastaus riippuu siitä, miten hyvin käytät takkauunia ja kuinka usein säätelet ilmaa. Jos käytät jo takkauunia oikein – eli käyttämällä peltiä siten, että ilmaa säädetään puolen minuutin välein ensimmäisen 6 minuutin aikana kunkin uudelleensytyttämisen jälkeen – säästät 0 % Aduro-tronicin käytöllä. Jos taas käytät takkauunia siten, että ensisijainen pelti on täysin auki koko sytyttämisen ajan, voit säästää 40 % ottamalla Aduro-tronicin käyttöön. Siksi säästöt ovat jopa 40 % sen mukaan, miten usein ja hyvin säädät peltiä.

Testataksemme Aduro-tronic-automaattivalvontaa testasimme kaksi takkauunia. Aduro 1 oli testijaksolle valittu takkauuni. Toisessa takkauunissa ei ollut Aduro-Tronic-automatiikkaa, ja toisessa oli Aduro-Tronic-automatiikka. Testi osoittaa selkeästi, että Aduro 1, jossa on väärin säädetty pelti, polttaa jopa 40 % enemmän puuta tunnissa kuin sama takkauuni Aduro-tronic-automatiikalla varustettuna. Samalla hiukkaspäästöt ovat noin 3–5 kertaa korkeammat tunnissa, kun takkauunia poltetaan jatkuvasti pelti auki.

Lue lisää Aduro-tronic-testistä täältä

 

TOP