Miksi kannattaa investoida takkauuniin?

On monia syitä investoida takkauuniin. Lue takkauunin omistamisen tärkeimmistä eduista täältä.

Takkauuni tarjoaa turvallista lämmöntuotantoa

COVID19-pandemiasta sekä Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta seuranneen energiakriisin vuoksi vaihtoehtoisista lämmönlähteistä, kuten takkauuneista, on tullut erityisen ajankohtaisia. Modernit takkauunit ovat tehokkaita ja voivat (mallista riippuen) lämmittää jopa 140 m2. Tämä tarkoittaa, että voit vähentää kalliilla lämmönlähteellä lämmittämistä ja käyttää takkauunia lisälämmönlähteenä. Lisäksi takkauuni ei tarvitse sähköä ja voi lämmittää aina, myös sähkökatkojen aikana. Siksi takkauuni tarjoaa turvallista lämmöntuotantoa – ja mukavaa joustavuutta, kun lämmityshinnat nousevat yhtäkkiä pilviin.

Puiden polttaminen on edullista lämmitystä

Takkauuni on myös hyvä investointi, koska puilla lämmittäminen on edullista. Danish Technological Institute on tehnyt useita mittauksia, että puiden polttaminen on huomattavasti edullisempaa kuin muut lämmönlähteet.

Lisäksi takkauunien palamistekniikkaa on kehitetty huomattavasti muutaman viime vuosikymmenen aikana. Tämä tarkoittaa muun muassa, että modernit takkauunit käyttävät puuta tehokkaammin ja voivat vähentää puun kulutusta jopa 40 %. Jos harkitset vanhan takkauunin korvaamista uudella uunilla, jossa on moderni automaatio, voit laskea alla olevasta linkistä uuden uunin takaisinmaksuajan.

LASKE TAKAISINMAKSUAIKA

Uusi ja parannettu palamisteknologia

Modernien takkauunien teknologia on suunniteltu optimoimaan palaminen ja tekemään oikeasta polttamisesta sinulle helpompaa. Vertailun vuoksi uusi tämän päivän takkauuni päästää 70 % vähemmän hiukkasia kuin uusi takkauuni vuodelta 2005. Kehitys on niin huomattava, että useimmat modernit takkauunit eivät vain noudata lain vähimmäisarvoja hiukkaspäästöille, vaan ovat itse asiassa merkittävästi rajan alapuolella (Lähde: DAPO). Varmista vain, että käytät hyvälaatuista kuivaa puuta ja sytytät ohjeiden mukaan, niin takkauuni hoitaa loput.

LUE ADUROSTA JA YMPÄRISTÖSTÄ

Takkauunia on helppo hoitaa

Takkauuni on helppokäyttöinen ja vaatii vähän hoitamista. Kunhan vain poistat tuhkat, puhdistat ilmakanavat silloin tällöin ja vaihdat kuluneet osat uusiin tarvittaessa, niin takkauunisi voi kestää vuosikausia. Aduron takkauunien käyttöikä on keskimäärin noin 20 vuotta.

Takkauuni luo miellyttävän tunnelman

Istuminen takkauunin edessä ja rätisevästä äänestä sekä liekkien kauniista väristä nauttiminen luo mukavan ja meditatiivisen tunnelman, joka voi saada kaikki rentoutumaan. Monille takkauunien omistajille etenkin sytytetyn takkauunin mukava tunnelma tekee siitä tärkeän osan kotia. Tutkijat ovat myös todenneet, että säännöllisesti takkauunin äärellä vietetty mukava aika voi alentaa verenpainetta ja siten ehkäistä stressiä.

KATSO KAIKKI ADURO-TAKKAUUNIT TÄÄLTÄ

TOP