Polta pelleteillä tai polttopuilla

Aduro Hybridin kanssa saat enemmän vaihtoehtoja. Polta helposti ja tehokkaasti puupellettejä tai lisää polttopuita ja nauti elävien liekkien miellyttävästä tunnelmasta. Voit vaihdella puun ja pellettien välillä milloin tahansa: voit lisätä polttopuita samalla, kun käytät pellettitoimintoa, sytyttää takkatulen pellettien avulla tai asettaa takkauunin aloittamaan automaattisesti pellettitoiminnon, kun polttopuut ovat palaneet loppuun.

Polttaminen puupelleteillä

Käytä vain Ø6 mm:n pellettejä, joiden enimmäispituus on 30 mm, ja jotka täyttävät ISO 17225-2- (DIN plus tai EN plus 14961-2 A1 tai PEFC / 04-31-0220 tai ONORM M7135) -sertifioinnin luokan 1 mukaiset standardit. Suosittelemme käyttämään laadukkaita, helposti hajoavia puupellettejä. Valitse mieluummin vaaleat kuin tummat pelletit, sillä tummat pelletit palavat äänekkäämmin ja heikentävät energiatehokkuutta, minkä lisäksi takkauuni on puhdistettava useammin. Kosteus ei saa ylittää 10 % painosta, ja tuhkapitoisuuden on oltava alle 1 % painosta.

Polttaminen polttopuilla

Hybridiuunissa suositellaan polttopuiden tasaista käyttöä, koska tämä puhdistaa tulipesää ja optimoi palamisen. Voit aina käyttää uunia puilla myös sähkökatkoksen tai muiden käyttöhäiriöiden aikana.

Suosittelemme käyttämään halkaistuja lehtipuita, joita on säilytetty ulkona katettuna vähintään yhden vuoden, ja joiden kosteus on siten enintään 18 %. Sisätiloissa säilytettävät puut kuivuvat helposti liikaa ja palavat siten liian nopeasti. Puut pilkotaan haloiksi, joiden halkaisija on n. 10 cm ja pituus enintään 39 cm. Liian kosteita puita käytettäessä uunin toiminta-aste heikkenee merkittävästi, jolloin muodostuu nokea ja hiukkaspäästöt lisääntyvät. 

Aduro Hybrid vaatii vakaan hormivedon 

Aduro Hybrid on ainutlaatuinen tuote, joka ei toimi samalla tavalla kuin tavallinen pellettitakkaa, vaan siinä on luonnollinen veto hormissa. Tämä on edellytyksenä, jotta takkauuni voi toimia polttopuilla. Se ei ole siten tyypillinen pellettitakka, joka puhaltaa savun savupiipusta ja toimii vakaasti pelleteillä pitkän aikaa. Käyttöaika – ennen kuin kevyt puhdistus on tarpeen – riippuu paljolti lämpötasosta, puupellettien laadusta ja siitä, miten vakaa hormiveto on. Vakaa hormiveto on ratkaisevaa hybridiuunin toimimisen kannalta. 

Jos haluat parantaa palamisen laatua ja kestävyyttä sekä olla varma vakaasta käytöstä, Aduro tarjoaa Aduro DraftOptimizer -savukaasuimurin, joka voi parantaa ja vakauttaa heikkoa hormivetoa.

TOP