Polta pelleteillä tai polttopuilla

Aduro Hybrid antaa mahdollisuuden vaihdella puupellettien tarjoaman ympäristöystävällisen ja CO2-neutraalin lämmityksen sekä polttopuiden luoman tunnelman välillä. Voit milloin tahansa vaihdella puiden ja pellettien välillä. Voit lisätä polttopuita, kun käytät pellettitoimintoa tai sytyttää polttopuut pellettien avulla. 

Polttaminen polttopuilla

Hybridiuunissa suositellaan polttopuiden tasaista käyttöä, koska tämä puhdistaa tulipesää ja optimoi palamisen. Voit aina käyttää uunia puilla myös sähkökatkoksen tai muiden käyttöhäiriöiden aikana.

Suosittelemme käyttämään halkaistuja lehtipuita, joita on säilytetty ulkona katettuna vähintään yhden vuoden, ja joiden kosteus on siten enintään 18 %. Sisätiloissa säilytettävät puut kuivuvat helposti liikaa ja palavat siten liian nopeasti. Puut pilkotaan haloiksi, joiden halkaisija on n. 10 cm ja pituus enintään 39 cm. Liian kosteita puita käytettäessä uunin toiminta-aste heikkenee merkittävästi, jolloin muodostuu nokea ja hiukkaspäästöt lisääntyvät. 

Polttaminen puupelleteillä

Käytä vain Ø6 mm:n pellettejä, joiden pituus on enintään 40 mm – tyyppi ENplus laatu A1. Suosittelemme, että käytät laadukkaita puupellettejä, jotka on helppo halkaista – ja mieluummin vaaleita kuin tummia pellettejä, koska tummat pelletit voivat olla huonompi vaihtoehto pellettiuunin melutason, suorituskyvyn ja puhdistusvälin kannalta.

Aduro Hybrid vaatii vakaan hormivedon 

Aduro Hybrid on ainutlaatuinen tuote, joka ei toimi samalla tavalla kuin tavallinen pellettitakkaa, vaan siinä on luonnollinen veto hormissa. Tämä on edellytyksenä, jotta takkauuni voi toimia polttopuilla. Se ei ole siten tyypillinen pellettitakka, joka puhaltaa savun savupiipusta ja toimii vakaasti pelleteillä pitkän aikaa. Käyttöaika – ennen kuin kevyt puhdistus on tarpeen – riippuu paljolti lämpötasosta, puupellettien laadusta ja siitä, miten vakaa hormiveto on. Vakaa hormiveto on ratkaisevaa hybridiuunin toimimisen kannalta. 

Jos haluat parantaa palamisen laatua ja kestävyyttä sekä olla varma vakaasta käytöstä, Aduro tarjoaa Aduro DraftOptimizer -savukaasuimurin, joka voi parantaa ja vakauttaa heikkoa hormivetoa.