• Ecolabel
  • Facts
  • CO2

NORDIC ECOLABEL

Ympäristöystävällinen poltto ja tuotanto ovat meille tärkeitä. Siksi kaikki Aduro-uunit on varustettu pohjoismaisella joutsen-ympäristömerkillä. Merkki takaa, että tuotteet ovat markkinoitten ympäristöystävällisimpiä.

Tiukat vaatimukset
Aduro-takkauunien hiukkaspäästöt ovat erittäin alhaiset sekä korkealla että alhaisella teholla poltettaessa ja alittavat joutsenmerkin vaatimukset. Aduro-takkauunien hiukkaspäästöt ovat alle 3 g hiukkasia polttopuukiloa kohden (kuivapaino). Vanhempien uunien hiukkaspäästöt voivat olla jopa 50-80 g hiukkasia polttopuukiloa kohden. Väärä käyttö lisää myös hiukkaspäästöjä. Aduron joutsenmerkitty takkauuni ottaa huomioon sinut, perheesi ja ympäristön.

Joutsenmerkin ympäristövaatimukset eivät koske pelkästään hiukkaspäästöjä. Tulisijan tulee myös polttaa tehokkaasti, ohjekirjan tulee opastaa oikeaan käyttöön, ja itse tulisijan valmistukselle on myös asetettu tiukat vaatimukset. Voit nauttia joutsenmerkityn tulisijan liekkien lämmöstä ilman haitallisia ympäristövaikutuksia. 

Hiilidioksidineutraali poltto
Aduro-takkauunin avulla suojelet ympäristöä ja estät ilmaston lämpenemistä. Polttopuilla lämmittäminen on hiilidioksidineutraali lämmitysmuoto. Kasvava puu varastoi yhtä paljon hiilidioksidia kuin poltossa vapautuu. Takkauuni on järkevä ja viihtyisyyttä luova lämmitysmuoto.

Joutsenmerkin vaatimukset
- Korkea tehokkuus (vähintään 76 %): mitä suurempi tehokkuus on, sitä paremmin uuni hyödyntää puuta
- Alhaiset hiukkaspäästöt (alle 2 g/kg)
- Ympäristöystävällinen tuotanto
- Hyvin vähän haitallisten aineiden päästöjä
- Takkauuni on riippumattoman tutkimuslaitoksen testaama

Tiesitkö, että...

  • Joutsenmerkityille takkauuneille asetetaan tiukemmat vaatimukset kuin lainsäädäntö edellyttää. Joutsenmerkintä on takuusi paremman ympäristön ja puun hyödyntämisen puolesta.
  • Tanskalaiset takkauunit tuottavat lähes yhtä paljon energiaa kuin tanskalaiset tuulimyllyt (lähde: Energistyrelsen).
  • Aina käytettävissä olevaa energiaa polttopuupinossa – ihanteellinen lisä asunnon ensisijaiseen lämmitystapaan. Takkauunin avulla voidaan vähentää lämmitystarvetta moderneissa asunnoissa.
  • Jokainen tanskalainen takkauuni säästää ympäristöä keskimäärin noin 4 tonnin hiilidioksidipäästöiltä. Vaikutat siten positiivisesti hiilidioksidilaskelmaan (lähde: Energistyrelsen).
  • Puilla lämmittäminen on hiilidioksidineutraalia

 

CO2

Positiivinen hiilidioksidilaskelma
Voit hyvällä omalla tunnolla lämmittää Aduro-takkauunia, koska puilla lämmittäminen on hiilidioksidineutraalia. Kasvava puu nimittäin varastoi yhtä paljon hiilidioksidia kuin poltossa vapautuu. Jokainen käyttöön otettava takkauuni säästää keskimäärin noin neljä tonnia hiilidioksipäästöjä (Lähde: Energistyrelsen).